17127 березня 2018 р. в Музейному комплексі Університету відбулися заходи до 156-й річниці з дня народження зодчого Олексія Миколайовича Бекетова. Напередодні дня Ангела Олексія Миколайовича та свята Теплого Олексія, яке традиційно відзначала родина Бекетових в своєму колі, відкрилася виставка документів ЦДНТА України та в музейному лекторії відбулася лекція «Екскурс в історію архівного надбання академіка архітектури О. М. Бекетова».

В. о. директора ЦДНТА України М. А. Балишев виступив з вітальним словом, представив Центральний державний науково-технічний архів України. Науковий співробітник ЦДНТА України Г. С. Голубкіна провела лекцію та розповіла про фонд особового походження О. М. Бекетова (ознайомила відвідувачів виставки з історією фонду, охарактеризувала його зміст, структуру та документальний склад, представила електронну презентацію, в якій на основі архівних документів наведено факти з біографії О. М. Бекетова).

Слухачами музейного лекторію були співробітники університету, активні учасники всіх заходів музею співробітники наукової бібліотеки та студенти Факультету архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва. Майбутні архітектори – студенти ІІІ та IV курсів щиро зацікавилися творчістю великого зодчого та архівною спадщиною О. М. Бекетова, до оригіналів якої можливо доторкнутися в знаній державній архівній установі, отримати фаховий коментар, як працювати з архівними документами. Наразі студенти отримали запрошення до ЦДНТА України, де матимуть можливість використати архівну спадщину в своїй професійній освіті.

Студенти ознайомилися з експозиціями музейного комплексу та змогли оцінити відновлену реставрацією архітектурну красу старовинного особняку ХІХ сторіччя, де розміщується музей. Побачити в рідному університеті та зрозуміти, що таке анфіладні зали, архітектурно композиційні елементи та художній декор інтер’єрів залів музейного комплексу. Студенти висловили бажання прийти до музею ще раз на тематичні екскурсії з історії навчального закладу.


vtour

Партнери

Вдячність

Сьогодні

Університет в соцмережах

Kname facebook instagramicons8 википедия 64

Ми у соцмережах

facebook 

Конф Спадщина ХНУМГ

Банер головний

ХНУМГ_100 років